C.O.V. EX ANIMO
/

ZINGEN IS GELUK

 

Terugblik op het Eeuwfeest van 2019 - C.O.V. Ex Animo 100 jaar!

C.O.V. Ex Animo is vlak na de 1e Wereld Oorlog op 22 april 1919 opgericht. Want zingen doe je samen, verbindt en geeft plezier. Het Eeuwfeestboek geeft een mooi historisch overzicht en tijdsbeeld van het wel en wee van de vereniging. Ons jubileum hebben we groots gevierd. Hieronder volgt een korte terugblik:


Openingsfeest 22 april 2019

Een gezellige bijeenkomst van leden, oud- en ereleden, met mooie hoogtepunten, zoals de presentatie van het Eeuwfeestboek en de premiere van de film 'The making of the Matthäus Passion van C.O.V. Ex Animo'. Nagenieten?  Bekijk de foto's van Wim Schellekens.

In de media: 

 

 

 

 

 


Lintjesregen 26 april 
Ex Animo zorgt voor het muzikale intermezzo en voorzitter Jan Vis ontvangt een lintje. Hij is nu lid in de Orde van Oranje Nassau!

Terugkijken? Bekijk de foto's van Leidse Glibber Emile van Aelst.
Of bekijk de livestream, met vanaf 1u en 58 minuten de uitreiking van de onderscheiding aan  voorzitter Jan Vis! Met daarna het optreden van  Ex Animo met de Cantique de Jean Racine van Fauré onder leiding van gastdirigent Jos Schohaus. 

Lintjes-2019-195
Lintjes-2019-195
Lintjes-2019-199
Lintjes-2019-199

 


 

Dodenherdenking 4 mei  Ex Animo zingt 's middags bij de herdenking bij het Haagse Schouw monument en levert een muzikale bijdrage aan de herdenkingsdienst in de Pieterskerk in Leiden. 

Bijzonder omdat Ex Animo dat in 1941 al deed bij de onthulling van het monument en in juli 1945 ook tijdens de eerste herdenkingsdienst die in Leiden gehouden werd. Daar werd, net als nu ook het Dona Nobis Pacem van Herman de Wolff (oud dirigent van Ex Animo) uitgevoerd. Bijzonder ook dat zijn kleinzoon en naamgenoot onder de toehoorders was. Een historische en bijzondere dag weer voor ons als 100 jarige koor. Luister hier de herdenkingsdienst in de Pieterskerk terug

 


Koorreis 17 mei t/m maandag 20 mei De reis gaat naar Trier, met o.a. optredens in de Dom en de Basilica van Trier en een bijdrage aan de mis in de Antonius Kirche op zondag.

Opening zangfietspad 19 juli Wethouder Martine Leeuwis opent als zingend en fietsend het zangfietspad, samen met leden van Ex Animo en Wielervereniging Swift. Ook zij bestaand 100 jaar.

Terugkijken? Bekijk het filmpje.

Open Monumentendagen 14 en 15 september optreden tijdens de Open Monumentendagen

 

 


Zaterdag 30 november Eeuwfeestconcert met Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams en Messe Solenelle van Gounod. Tevens afsluiting Eeuwfeestjaar.
 
E-mailen