C.O.V. EX ANIMO
/

ZINGEN IS GELUK

 

Oefenen met koorpartijen


Momenteel repeteren wij voor ons Winterconcert op 7 december 2024: 


1) Gloria van Poulenc: https://koorpartijen.nl/poulenc_gloria.htm


2) Weihnachtsoratorium van J.S. Bach (choral 5, 9 en 35 en nummers 24 en 36): https://www.koorpartijen.nl/bach_weihnachts.htm


3) Schöpfungsmesse, Haydn: https://www.koorpartij-oefening.nl/oefenbestand-schoepfungsmesse.html
------

Oefenmateriaal Matthäus Passion:

Vanaf januari 2025 repeteren we weer de Matthäus Passion. 

Beluister midi-bestanden per stemsoort via deze links:


En luister via YouTube naar bijvoorbeeld deze uitvoering van de Matthäus Passion:
MIDI-files, hoe werkt het?

Oefenen met muziek en notenschrift op de computer kan met behulp van midi-bestanden. Afspelen zonder notenschrift erbij kan met de Windows Mediaplayer. Met NoteWorthyViewer2 (symbool noten + klavier) en Notation-player worden muziek en notenschrift weergegeven. Deze mediaplayers moeten dan wel eerst op de computer geïnstalleerd worden. Dit is alleen voor midi-bestanden die de bestand-extensie '.nwc' hebben. Voor de midi-bestanden met de bestandsextensie '.mid' of '.midi' moet men het programma Notation-player (free) op de computer installeren. 

Op de website Koorpartijen staan bovenstaande mediaplayers en nog een aantal andere mediaspelers met daarbij de manieren van muziek beluisteren beschreven ► www.koorpartijen.nl 


Bestanden automatisch afspelen met de NoteWorthyViewer en Notation-player:

Vaak zal bij het installeren van de speler automatisch worden geregeld dat de bestanden met de voor die speler bedoelde extensie (letters achter de punt) worden gespeeld bij het aanklikken van de afbeelding op deze pagina's. Als dat niet het geval is (of niet meer het geval is) kun je dat zelf regelen met behulp van het configuratiescherm in het Start Menu. Kies optie Programma's / Standaardprogramma's en dan Bestandstype koppelen aan een programma (in Windows XP moet men 'mapopties' en daarin de tab 'bestandstypen' gebruiken). Zoek de extensie 'nwc' (voor de NoteWorthyViewer) of 'mid'/'midi' (voor Notation-player) en kies met behulp van de knop 'wijzigen' voor het koppelen aan het programma NoteWorthyViewer of Notation-player. 

Voor de midi-bestanden met de bestandsextensie '.mid' of '.midi' kan men bij het programma Midi Sheet Music (free) de muziek en notenschrift weergegeven bij de volgende systemen: Windows, Mac OS X , Linux en Android (voor Tablets en Smartphones).

Midi Sheet Music kan men installeren via de link ► http://midisheetmusic.sourceforge.net/download.html

=========

 
E-mailen