C.O.V. Ex Animo
/

102 jaar jong

 


Lid worden? 

Leuk dat je interesse hebt om mee te zingen in ons koor!

C.O.V. Ex Animo staat onder de enthousiaste en bevlogen leiding van dirigent Wim de Ru en telt momenteel 75 koorleden. Om het evenwicht te behouden is er soms een wachtlijst voor nieuwe leden binnen een bepaalde stemgroep (momenteel zijn de bassen en alten goed vertegenwoordigd), die geen koorervaring of geschoolde stemmen hebben. Tenoren en (hoge) sopranen kunnen zich op elk gewenst moment aanmelden. Iedere belangstellende doet bij de dirigent een stemtest en die bepaalt vervolgens of je lid kunt worden van het koor.

Uitvoeringen en repertoire
Ex Animo voert elk voorjaar traditiegetrouw de Matthäus Passion van J.S.Bach uit (hierbij worden meestal ook seizoensleden uitgenodigd)
Om het jaar geeft Ex Animo ook een najaarsconcert, waarbij een keuze uit de grote hoeveelheid oratoria die voorhanden zijn gemaakt wordt. 
In de kerstperiode wordt over het algemeen medewerking verleend aan een sfeervol kerstconcert in de Marekerk in een samenwerking met het jeugdkoor van BplusC.


Repetities
De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur (met koffiepauze).
We repeteren in de Regenboogkerk: Watermolen 1, Leiden

Contributie
Als koorlid betaal je contributie. Deze bedraagt €22,- per maand. Voor studenten met CJP is dat €13,- per maand. 

Meer weten of aanmelden?
Wil je meer weten over het lidmaatschap van C.O.V. Ex Animo, wil je je aanmelden of heb je nog andere vragen? 
Neem dan contact op via:  ledenzaken@exanimo.nl.


Seizoenslid worden?

Ex Animo biedt belangstellenden de gelegenheid mee te zingen als seizoenslid. Dit kan bijvoorbeeld bij de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach, waarbij een groot dubbel koor dit prachtige werk uitvoert. Er is dan vooral wat versterking bij de tenoren en bassen nodig om op volle sterkte te komen. Maar soms zijn ook enkele sopranen of alten een welkome aanvulling. De inschrijving als seizoenslid voor de Matthäus Passion start in september/oktober.

Repetities voor de Matthäus Passion starten jaarlijks in januari (op de dinsdagavond) en de uitvoeringen staan de komende jaren gepland op de woensdagen voor Pasen.

Heb jij koorervaring en interesse om op projectbasis mee te zingen met de Matthäus Passion? Vraag dan naar de mogelijkheden via: ledenzaken@exanimo.nl

 
E-mailen