C.O.V. Ex Animo
/


100 jaar jong

 

Eeuwfeest - C.O.V. Ex Animo 100 jaar!

22 april 2019 is de dag dat C.O.V. Ex Animo 100 jaar bestaat! 

Dat is op verschillende momenten groots gevierd tijdens het Eeuwfeestjaar 2019!


Programma

Maandag 22 april - officiëel openingsfeest Eeuwfeest C.O.V. Ex Animo in bioscoop Trianon met o.a. presentatie Eeuwfeestboek en premiere van de film 'The making of the Matthäus Passion van C.O.V. Ex Animo'

Bekijk hier de foto's van dit openingsfeest van Wim Schellekens

In de media: 

 


Vrijdag 26 april optreden tijdens Lintjesregen, waarbij onze  voorzitter Jan Vis een lintje ontvangt en nu lid in de Orde van Oranje Nassau is!

Bekijk hier foto's van Leidse Glibber Emile van Aelst, van de lintjesregen:

 • Lintjes-2019-195
  Lintjes-2019-195
 • Lintjes-2019-199
  Lintjes-2019-199


De lintjesregen is terug te kijken via deze link, met vanaf 1u en 58 minuten de uitreiking van de onderscheiding aan onze voorzitter Jan Vis! Met daarna het optreden van C.O.V. Ex Animo met de Cantique de Jean Racine van Fauré o.l.v. Jos Schohaus. 


Zaterdag 4 mei om 15:00u zingen bij de herdenking bij het Haagse Schouw en om 18:30 muzikale bijdrage leveren aan de herdenkingsdienst in de Pieterskerk Leiden. Met o.a. het Dona Nobis Pacem van Herman de Wolff (voorganger van onze dirigent Wim de Ru). 

Interview Sleutelstad met Jan Vis (voorzitter) en Ben Crul (lid Eeuwfeestcommissie) over deelname aan de herdenking op 4 mei

Artikel op Sleutelstad en Nu.nl.

Zowel bij de herdenking op 4 mei om 15:00 bij het monument het Haagse Schouw als 's avonds om 18:30 in de Pieterskerk mochten we de dodenherdenking muzikaal omlijsten. Bijzonder omdat Ex Animo dat in 1941 al deed bij de onthulling van het monument en in juli 1945 ook tijdens de eerste herdenkingsdienst die in Leiden gehouden werd. Daar werd, net als nu o.a. het Dona Nobis Pacem van Herman de Wolff (oud dirigent van Ex Animo) uitgevoerd. Bijzonder ook dat zijn kleinzoon en naamgenoot onder de toehoorders was. Een historische en bijzondere dag weer voor ons als 100 jarige koor. Luister hier de herdenkingsdienst in de Pieterskerk terug

Artikeltje over 4 mei 2019 in het Leidsch Dagblad van 6 mei 2019 --->>>>


Vrijdag 17 mei t/m maandag 20 mei Koorreis naar Trier met o.a. optredens in de Dom en de Basilica en we verlenen onze medewerking aan de mis in de Antonius Kirche op zondag.

 • nlvakantie-duitsland-trier
  nlvakantie-duitsland-trier
 • Trier-1
  Trier-1


Vrijdag 19 juli Opening Zangfietspad i.s.m. wielervereniging Swift
Zaterdag 14 of zondag 15 september optreden tijdens Open MonumentendagenZaterdag 30 november Eeuwfeestconcert met Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams en Messe Solenelle van Gounod. Tevens afsluiting Eeuwfeestjaar. 
E-mailen